A porckorongsérvvel járó fájdalom csillapítása. Melyek a megengedett és a tiltott mozgások, amelyekre figyelni kell?

A porckorongsérvvel járó fájdalom csillapítása!

A porckorongsérv szinte teljesen korlátozhatja a mozgás- és terhelhetőséget A porckorongsérv a modern kor emberi félelme. Ez a gerincbetegség, amelyben a porckorong kocsonyás állagú magja (nucleus pulposus) elmozdul és a kitüremkedése elkezdni nyomni az ideggyököket, erős fájdalmat okozhat. A kór emellett zsibbadást és gyengeséget okoz a végtagokban. A kezelés gyakran gyógytornát, gyulladáscsökkentő gyógyszereket és súlyos esetben műtétet feltételez. A megelőzéshez elengedhetetlen az aktív életmód és a helyes testtartás fenntartása.

A porckorongsérv műtét nélkül is kezelhető

A porckorongsérv műtét nélküli kezelése a fájdalomcsillapításra és a funkcionalitás javítására összpontosít. A szteroidmentes gyulladáscsökkentők (például az ibuprofen vagy a naproxen) csökkentik a gyulladást és a fájdalmat, a paracetamol típusú fájdalomcsillapítók pedig a mérsékelt fájdalom kezelésében hasznosak. Az izomlazítók csökkenthetik az izomgörcsöket. A gyógytorna döntő szerepet játszik, mivel a nyújtó és erősítő gyakorlatok erősítik a hát és a has izmait, ezáltal javítják a gerinc stabilitását.

Az ágyéki nyújtógyakorlatok segíthetik csökkenteni az érintett porckorongokra nehezedő nyomást, a masszázs pedig enyhíti a fájdalmat és javítja a mobilitást. A gyógyulás útján az életmódváltás alapvető fontosságú, a helyes testtartás pedig csökkenti a gerincet érő terhelést. A rendszeres testmozgás, például a séta vagy a gyengéd jóga segít fenntartani a rugalmasságot és az izomerősséget. A meleg vagy hideg borogatás átmeneti fájdalomcsillapítást biztosíthat. A kiegyensúlyozott étrend által fenntartott egészséges testsúly csökkenti a gerincre nehezedő nyomást. Végül a megfelelő pihenés és a túlterhelés elkerülése elengedhetetlen a gyógyuláshoz és a porckorongsérv súlyosbodásának megelőzéséhez. A porckorongsérv megelőzhető gyógytornával és masszázzsal.

Ajánlott terápiák és gyakorlatok porckorongsérv esetén

A porckorongsérv esetén ajánlott terápiák és gyakorlatok a fájdalom csökkentésére és a mobilitás javítására összpontosítanak. A gyógytorna elengedhetetlen, beleértve a gerinc rugalmasságát növelő nyújtó gyakorlatokat, valamint a hát- és hasizomzatot erősítő gyakorlatokat. A nyújtóterápia segíthet az érintett porckorongok tehermentesítésében, csökkentve az idegekre nehezedő nyomást. A hidroterápia, vagyis a vízi gyakorlatok olyan alacsony terhelésű környezetet biztosítanak, amely megkönnyíti a mozgást és csökkenti a fájdalmat.

A tapasztalt oktató felügyelete mellett végzett gyengéd jóga segíthet a rugalmasság és a testtartás javításában. A masszázsterápia segít ellazítani a feszült izmokat és enyhíteni a kellemetlen érzetek tapasztalatát. A váltakozó meleg és hideg borogatás átmeneti enyhülést biztosíthat a fájdalom és a gyulladás esetén. A helyes testtartás, valamint a hirtelen mozdulatok és a nehéz emelések elkerülése kulcsfontosságú a porckorongsérv súlyosbodásának megelőzésében.

Tiltott mozgások porckorongsérv esetén

Porckorongsérv esetén feltétlenül kerülni kell bizonyos mozgásokat, amelyek súlyosbíthatják az állapotot. Az előrehajlások, különösen azok, amelyek súlyok emelésével járnak, többletnyomást gyakorolnak a porckorongokra, és súlyosbíthatják a fájdalmat. A törzs hirtelen csavarása szintén veszélyes, mivel az érintett porckorong további elmozdulását okozhatja. Kerülje a nehéz vagy ismételt emeléssel járó tevékenységeket, mivel ezek fokozhatják a gerincet érő terhelést.

Kockázatos a testmozgás közbeni mély hajlás vagy csavarodás, valamint az ugrálás vagy a nagy ütéshatással járó mozgások, amelyek további porckorong-összenyomódást okozhatnak. A hosszan tartó, kényelmetlen helyzetben való ülés vagy a helytelen testtartás hosszú ideig történő fenntartása súlyosbíthatja a tüneteket. Célszerű továbbá kerülni a hátat túlzottan megterhelő, nagy intenzitású gyakorlatokat. Az ellenőrzött mozgás fenntartása és a helyes emelési technikák alkalmazása kulcsfontosságú a gerinc további károsodásának megelőzése érdekében. A munkahelyi helytelen testtartás problémás porckorongsérvvé fajulhat.

Ajánlott masszázsfajták és -technikák

A porckorongsérv esetén a masszázs bizonyos fajtái és technikái enyhülést és fájdalomcsillapítást biztosíthatnak. A gyógymasszázs a feszes izmok ellazítására és az érintett terület feszültségének csökkentésére ajánlott. A relaxációs masszázs javíthatja a vérkeringést és segíthet a gyulladás csökkentésében. A mélyszöveti masszázstechnika hasznos a mélyizmok feszültségének feloldására és a mobilitás javítására. A trigger-pontos masszázsterápia, amely meghatározott feszültségpontokra összpontosít, jelentős fájdalomcsillapítást biztosíthat.

A Komoder masszázsfotel jó és kényelmes megoldás lehet egyesek számára, mivel lehetőséget kínál a felhasználónak arra, hogy megtapasztalja a különböző önműködő masszázseljárások gyógyító hatását. Ez segíthet az izmok ellazításában, a feszültség csökkentésében és a derékfájás enyhítésében. Válasszon egy minőségi Komoder masszázsfotelt, amely olyan beállításokkal rendelkezik, amivel elkerülheti a gerincre nehezedő túlzott nyomást. A Komoder tanácsadó szakértelme segíthet abban, hogy azonnal megtanulja, mely konkrét masszázseljárások és -programok a legmegfelelőbbek az Ön számára. Abban is segítségére sietünk, hogy bemutatjuk a folyamat erősségét szabályozó mérsékelt vagy alacsony fokozat használatának módját.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Szeged bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu