Alsó hátfájás. Mi okozza és hogyan segít a masszázs?

Az alsó hátfájás olyan hátpanasz, amelyet mindannyian elkerülhetetlenül megtapasztalunk.

Az alsó hátfájást számos tényező okozhatja, sérülés, tartásproblémák, porckorongsérv, gerincferdülés vagy csontritkulás. Nagyon fájdalmas tapasztalat lehet, és nagymértékben befolyásolhatja az életminőséget. A masszázs azonban hatékony módja lehet a derékfájás kezelésének, és erre a professzionális masszázsfotel a legkényelmesebb megoldás.

Hogyan őrizzük meg egészségünket és életstílusunkat az edzőtermi testmozgás helyettesítésével!

Hol van a deréktájék és miért itt jelentkezik a fájdalom?

A deréktájék a hát alsó része a bordák és a medence között. Itt található az 5 ágyéki csigolya és a porckorongok, izmok, szalagok és idegek, amelyek biztosítják a hát mozgékonyságát és megfelelő működését. Az alsó hátfájás meglehetősen gyakori, bárkit érinthet, és számos oka lehet. Az egyik ilyen ok a gerincsérülés, például porckorongsérv vagy csigolyatörés. A helytelen testtartás vagy a rossz testtartás, például a hosszan tartó, kényelmetlen helyzetben való ülés vagy a súlyok helytelen hordozása szintén okozhat derékfájást. Egyéb kockázati tényezők, mint például az elhízás, az idős kor vagy a mozgásszegény életmód szintén nem ritkák. A munkahelyi helytelen testtartás, amely több hónapon keresztül naponta ismétlődik, akut derékfájáshoz vezethet. Végül, de nem utolsósorban az olyan egészségügyi problémák, mint az ízületi gyulladás vagy a csontritkulás biztosan fokozzák ezt a szenvedést.

Az alsó hátfájás megakadályozza a legegyszerűbb fizikai tevékenységek elvégzését is.

Hogyan segít a masszázs, ha derékfájdalmai vannak?

A masszázs hatékony módja lehet a derékfájás enyhítésének, mivel segít ellazítani a feszült izmokat. A masszázs javíthatja a vér- és nyirokkeringést is a hát alsó részén, ami segíthet a gyulladás csökkentésében és az érintett szövetek gyógyulásában. A Komoder masszázsfotelek speciális programok és masszázstechnikák segítségével enyhíthetik a derékfájást a feszült izmok ellazításával, a vérkeringés és a nyirokáramlás fokozásával, valamint a gyulladás és az ödéma csökkentésével. A masszázs az ágyéki gerinc és a csípő rugalmasságát és mobilitását is javíthatja. A Komoder masszázsszerkezet által végzett masszázs más kezelésekkel, például gyógytornával vagy gyógyszeres terápiával együtt is alkalmazható a derékfájás tüneteinek enyhítésére, de mindenképpen fontos, hogy már a kezdetektől fogva konzultáljunk szakemberrel a fájdalom okának megállapítása és a megfelelő kezelés meghatározása érdekében.

A hátfájás egyéb lehetséges kezelései

A professzionális masszázsfotelek vagy szakképzett gyógytornászok által végzett masszázs mellett vannak más kezelések is, amelyek segíthetnek csökkenteni a derékfájást. A hő- vagy jégterápia nagyon hatékony. Ennek során hőt vagy jeget alkalmaznak az érintett területre, ami segíthet csökkenteni a fájdalmat és a gyulladást. A Komoder masszázsfoteleknél lehetőség van a masszázsprogramok hatékonyságának megduplázására az érintett területek melegítésével. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például az ibuprofen vagy a naproxen segíthetnek a fájdalom és a gyulladás enyhítésében. Az akupunktúra egy másik hagyományos kínai technika, amely segíthet a derékfájdalom csökkentésében, valamint a rugalmasság és a mobilitás javításában. Bizonyos esetekben csontkovács beavatkozására van szükség. Ez a kezelési forma a gerinc helyreállítására összpontosít, hogy csökkentse a feszültséget és a kellemetlen érzést a hát alsó részén. A modern orvostudomány lézer- vagy ultrahangterápiát is alkalmaz, amely segíthet csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat az érintett területen.

A masszázs megelőzheti a hátproblémákat és hozzájárulhat az egészségmegőrzéshez.

Hogyan előzheti meg a derékfájást?

Van néhány egyszerű megelőző intézkedés, amellyel csökkentheti a derékfájás kockázatát, többek között:

A helyes háti testtartás fenntartása: kerülje a kényelmetlen testhelyzeteket, például a túl hosszú ideig előre dőlve vagy behajlított háttal való ülést.

Az alsó hátizmok erősítése testmozgással: végezhet olyan gyakorlatokat, amelyek erősítik a hátizmokat és javítják azok rugalmasságát, például jóga vagy pilates.

Tartsa meg egészséges testsúlyát: a túlsúly nyomást gyakorolhat a hát alsó részére, és növelheti a hátfájás kockázatát.

Kerülje a túl hosszú egyhelyben ülést: ha irodában dolgozik, próbáljon meg 30-60 percenként felállni és mozogni.

Bemelegítés edzés előtt: az izmok bemelegítése edzés előtt segíthet megelőzni a hátfájást.

A berendezések és bútorok helyes használata: a nem megfelelő székek vagy íróasztalok használata hátfájáshoz vezethet.

A professzionális masszázsfotelben végzett rendszeres masszázs biztosítja a test számára azt a rendkívül fontos szellemi és fizikai tónust, amely megelőzi a hátfájást.

Ha a derékfájás továbbra is fennáll, fontos, hogy orvoshoz forduljon, hogy kizárja az esetleges súlyosabb állapotokat, és megkapja a megfelelő kezelést.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Szeged bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu