Hát- és lábfájás - mi okozza és hogyan segít a masszázs?

A hát- és lábfájást számos betegség és probléma okozhatja. Ez az egyik leggyakoribb probléma, amelyet aktív és ülő munkát végző emberek egyaránt tapasztalhatnak.

Hogyan őrizzük meg egészségünket és életstílusunkat az edzőtermi testmozgás helyettesítésével!

A hát- és lábfájás a nap legszokatlanabb időszakaiban is megjelenhet

A hát- és lábfájást számos állapot és orvosi probléma okozhatja. Ez az egyik leggyakoribb probléma, amelyet az aktív és különösen az ülő munkát végző emberek egyaránt tapasztalhatnak.

Mi okozza a derékfájást, ami lehúzódik a lábba?

A derékfájást, aminek lüktető sugárzása lehúzódik a lábba, többféle állapot is okozhatja. Az ilyen típusú fájdalom leggyakoribb oka az isiászideg károsodása, amely a test leghosszabb idege, és a hát alsó részéből a lábszárba nyúlik. Ezt az állapotot isiásznak nevezik. Ebben az esetben a hát- és lábfájdalom tartós és nem múlik el könnyen.

Az egyik leggyakoribb hát- és lábszárbetegség a porckorongsérv. Amikor egy porckorong belső része kilóg a szabályos helyéről, és összenyomja az isiászideget, hátfájdalom léphet fel, amely lesugárzik a lábba. A gerinccsatorna szűkülése is nyomást gyakorolhat az isiászidegre, ami fájdalmat okozhat a hátban és a láb hátsó részén.

Egyéb gyakori problémák ezen a területen a hátat vagy a medencét ért sérülések vagy traumák. Ezek is hatással lehetnek az isiászidegre, és a lábon lefelé terjedő fájdalmat okozhatnak. Ritkán a gerincben lévő daganatok vagy fertőzések is okozhatnak hátfájást és a lábba sugárzó fájdalmat.

A sportolók ugyanúgy ki vannak téve a hát- és lábfájás kockázatának, mint azok, akik nem sportolnak.

A hát- és lábfájás kezelése

A hát- és lábfájás kezelése a fájdalom konkrét okától függ, és az állapot súlyosságától és egyéni jellemzőitől függően változhat. Bármilyen kezelés megkezdése előtt mindig tanácsos orvoshoz vagy szakemberhez fordulni. A diagnózistól és az orvosi értékeléstől függően a hát- és lábfájás kezelései közé tartozhatnak a fájdalom csökkentésére használt gyógyszerek, kezdetben fájdalomcsillapítók. Ebbe a kategóriába tartoznak a paracetamol vagy a nem-szteroid gyulladáscsökkentők, például az ibuprofen vagy a naproxen.

A görcsoldóknak is azonnali hatásuk van. Felírhatók a hát- és lábfájással járó izomgörcsök csökkentésére.

A hát- és lábfájdalom kezelésének következő lépése a gyógytorna és a szakképzett terapeuta vagy egy professzionális masszázsfotel által végzett gyakorlatsor. Ez egy személyre szabott, gyakorlatokból és izomtónus-javításból álló program a fájdalom csökkentése, valamint a rugalmasság és a testtartás javítása érdekében. A nyújtási technikák és a nyújtó gyakorlatok hasznosak lehetnek az izmok ellazítására és az érintett terület feszültségének oldására.

Hogyan segíthet a Komoder masszázsfotel által végzett masszázs?

A masszázsszerkezet által végzett masszázs elsősorban terápiás masszázs, amely segíthet a feszült izmok ellazításában, a gyulladások enyhítésében és a hát- és lábfájdalmak csökkentésében. A masszázstípusok és -technikák gyűjteménye azonnali választ ad a különböző panaszokra és izomblokkokra. Az olyan hagyományos technikákat, mint a shiatsu vagy a kopogtatás, kiegészíthetik a modern 3D és 4D típusú masszázseljárások, vagy a mélyszöveti masszázs, amely pontosan az érintett izom szintjén igyekszik dolgozni. A Komoder professzionális masszázsfotelei a legkényelmesebb megoldást jelentik az izomproblémákra.

A masszázs többféle előnnyel járhat a hát- és lábfájdalmak kezelésében. Segít ellazítani és fellazítani az érintett terület megfeszült izmait, a masszázs pedig a nyomás és a megfelelő mozdulatok alkalmazásával feloldhatja az izomösszehúzódásokat és csomókat, csökkentve a feszültséget és a kellemetlen érzést.

A masszázs segíthet a hát- és lábfájdalom csökkentésében az endorfinok felszabadításával, amelyek a jó közérzettel és a fájdalom csökkentésével kapcsolatos testkémiai anyagok. Emellett a véráramlás és a nyirokkeringés serkentésével a masszázs segíthet eltávolítani a gyulladásos anyagokat és méreganyagokat az érintett területről, ami segíthet a fájdalom enyhítésében.

A jól végzett masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést a fájdalmas területen, ami segít csökkenteni a gyulladást. A keringés javításával a masszázs több tápanyagot és oxigént juttathat az érintett szövetekbe, támogatva a gyógyulási folyamatot és csökkentve a gyulladást.

A masszázs emellett pihentető és nyugtató hatással lehet az egész testre és elmére. A stressz és a szorongás szintjének csökkentésével a masszázs segíthet a fájdalom enyhítésében, mivel a krónikus stressz súlyosbíthatja a hát- és lábfájás tüneteit.

Hőterápia a hát alsó részén jelentkező, a lábakra is kiterjedő fájdalom esetén

A masszázs a kéznél lévő terápia, legyen szó akár egy profi masszőrről, akár egy masszázsfotelről.

A hőterápia jótékonyan hathat a lábakra sugárzó hátfájás kezelésére. Segíthet ellazítani a feszült izmokat, javíthatja a vérkeringést és enyhítheti a kellemetlen érzést. A hő segít kitágítani az ereket, ami növeli az izmok vérellátását, és ellazíthatja az izomösszehúzódásokat.

A meleg segít kitágítani az ereket, ami növeli a véráramlást az érintett területre. Ez segíthet a sérült szövetek gyógyulásához szükséges oxigén és tápanyagok biztosításában.

A hőterápia csökkentheti a fájdalmat és a kellemetlen érzést azáltal, hogy gátolja a fájdalomjelek agyba történő továbbítását. A hő stimulálja a bőrben lévő hőreceptorokat, ami kellemes érzést okozhat és enyhítheti a kellemetlen érzések tapasztalatát.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Szeged bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu