Mi az a dekontrakciós masszázs és kinek ajánlott?

Mi az a dekontrakciós masszázs és kinek ajánlott!

A feszes hát problémáját mindannyian tapasztaljuk

Az izomösszehúzódások gyakoriak azoknál, akik irodai munkát végeznek vagy órákat töltenek az autóban, gyakran rossz testtartással. Az összehúzódások fájdalmasak és befolyásolhatják a mindennapi életvitelünket. Viszont léteznek rá megoldások. Beszélni fogunk a masszázsról, annak előnyeiről és arról, hogy a masszázsfotelek milyen szerepet játszhatnak egyebek mellett a hátfájás megelőzésében.

Mi is az a dekontrakciós masszázs?

A dekontrakciós masszázs olyan terápia, amelynek célja a túlzott izomfeszültség eltávolítása a testből, fő hatása pedig az izomzat ellazítása és egyensúlyának helyreállítása. Különösen ajánlott izomfájdalomtól, tartásproblémáktól vagy izom- és csontrendszeri rendellenességektől szenvedőknek.

A dekontrakciós masszázs során a test bizonyos területeire különböző masszázstechnikákat alkalmaznak, például nyomást, dörzsölést vagy forgatást. Ezeknek hatására csökken a gyulladás, fokozódik a vér- és nyirokkeringés, javul az izmok rugalmassága és mozgékonysága. A dekontrakciós masszázs azoknak is ajánlott, akik sok időt töltenek álló helyzetben, vagy intenzív sportot űznek. Alkalmazható a test meghatározott területein, például a nyakon, a vállakon, a háton vagy a lábakon, az izomfeszültség csökkentése és az izomfájdalmak, illetve az izomsérülése megelőzése érdekében. Fontos, hogy bármilyen masszázsterápia megkezdése előtt konzultáljon egy erre szakosodott terapeutával, hogy meghatározhassa, melyik masszázsfajta felel meg leginkább az Ön egyéni igényeinek, és elkerülhesse a komplikációkat vagy a sérülés kockázatát.

Bármilyen izomfeszültség enyhíthető 30 perc masszázzsal

Hogyan történik a dekontrakciós masszázs?

A dekontrakciós masszázs többféle technikával végezhető, a felhasználó igényeinek függvényében. Általában a terület gyengéd dörzsölő mozdulatokkal történő felmelegítésével kezdődik, ami fokozza a vérkeringést és előkészíti a szöveteket a masszázsra. A Komoder masszázsfotelek segítségével a felhasználó különböző masszázstechnikákat választhat, például dörzsölést, nyomogatást, gyengéd kopogtatást vagy rezgést is használhat az izomfeszültség csökkentése és az elzáródások vagy összehúzódások megszüntetése érdekében. A professzionális masszázsfotelek lehetővé teszik, hogy a masszázs intenzitását és tempóját bármikor, minden egyes felhasználó számára egyénre szabottan, az izomfeszültség és érzékenység mértékétől függően testre szabja. A dekontrakciós masszázs általában 30-60 percig tart, és a felhasználó egészségi állapotától függően hetente egyszer vagy kétszer is elvégezhető.

A Komoder masszázsfotelek bármikor előhívhatják azt a masszázsfolyamatot, ami Önnek leginkább megfelelt

A dekontrakciós masszázs előnyei

A dekontrakciós masszázsnak többféle előnye is van testünk és lelkünk számára. Íme néhány ezek közül:

Csökkenti az izomfeszültséget és megszünteti a fájdalmat: A dekontrakciós masszázs segít megszüntetni az izomfeszültséget és a merevséget, ami a terület fájdalmának csökkenéséhez vezethet.

Növeli a rugalmasságot: A dekontrakciós masszázs segíthet az izmok rugalmasságának és az ízületek mobilitásának növelésében, ami a mozgás általános javulásához vezet, és csökkenti a sérülés kockázatát.

Serkenti a vérkeringést: A dekontrakciós masszázs javíthatja a vérkeringést a masszírozott területeken, ami a szövetek jobb oxigén- és tápanyagellátásához vezethet.

Segít a méreganyagok eltávolításában: A dekontrakciós masszázs segíthet a méreganyagok eltávolításában a szövetekből, csökkentve a gyulladást és javítva a nyirokrendszer működését.

Csökkenti a stresszt és a szorongást: A dekontrakciós masszázs serkentheti az endorfinok, azaz a stresszt és a szorongást csökkentő hormonok felszabadulását.

Ez a fajta masszázs jótékonyan hathat mindazokra, akik izomfeszültségtől, fájdalomtól vagy merevségtől szenvednek. Különösen ajánlott azoknak, akik intenzíven sportolnak, sok időt töltenek rögzített helyzetben, vagy izom- vagy idegrendszeri rendellenességekben szenvednek.

A Komoder masszázsfotelek olyan személyi asszisztensek, amelyek mindig készen állnak a segítségre.

Hogyan segítenek a Komoder masszázsfotelek az izomösszehúzódások leküzdésében?

A Komoder masszázsfoteleket úgy tervezték, hogy segítsenek csökkenteni az izomfeszültséget és megszüntetni az izomösszehúzódásokat. A görgőrendszerrel ellátott masszázstechnológiát, a légnyomásváltakozást és a hősugárzást használják a mély és terápiás masszázs érdekében. A Komoder masszázsfotelek különböző masszázsprogramokkal rendelkeznek, amelyeket úgy terveztek, hogy a test kulcsfontosságú pontjaira gyakorolt nyomás segítségével a hát, a vállak, a nyak és a lábak feszült területein dolgozzanak. Ezek a programok a felhasználók egyéni igényeihez igazíthatók.

A Komoder masszázsfotelek egyik fontos jellemzője a testhelyzet-beolvasási technológia, amit például a Focus III modellben is megtalálhatnak. A funkció önműködő módon igazítja a masszázst a felhasználó testének alakjához és méretéhez. Ezenkívül a Komoder masszázsfotelek rendelkeznek a masszázs intenzitását szabályozó funkciókkal, így a felhasználók kiválaszthatják a masszázsfolyamat kívánt nyomásszintjét és mélységet.

A hőhatás egy másik fontos funkció, amely segíthet az izmok ellazításában és a gyulladás csökkentésében. Ez a masszázsterületeken, különösen a hát alsó részén stratégiailag elhelyezett grafén fűtőelemeken keresztül valósul meg.

A Komoder masszázsfotelek az izomösszehúzódásoktól, krónikus hát-, nyak- vagy lábfájdalomtól, stressztől és fáradtságtól szenvedőknek ajánlottak. Használhatók otthon, a munkahelyen vagy a váróteremben, és a felhasználók a szakképzett gyógymasszőr által nyújtott dekontrakciós masszázshoz hasonló előnyöket élvezhetnek anélkül, hogy el kellene látogatniuk egy rendelőbe.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Szeged bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu