Minden, amit a masszázsról tudnia kell: hogyan kell végezni, masszázsfajták, technikák és az egészségre gyakorolt pozitív hatása

A masszázsfolyamatot végezheti egy különleges masszázsszerkezet vagy egy masszőr.

A masszázs egyszerűen fogalmazva egy olyan eljárás, amelyet gyakrabban kellene igénybe vennünk bizonyos egészségügyi problémák megoldására és egyszerű lazításra. A masszázs az élet egyik nagy öröme, ami szerencsére nagyon könnyen hozzáférhető. Lássuk, milyen masszázsfajták léteznek, hogyan zajlik a folyamat és milyen előnyei vannak az eljárásnak.

Hogyan történik a masszázs?

A masszázs minden fajtája magába foglalja az izmok stimulálását és ellazítását, valamint a vérkeringés aktiválását, aminek többféle előnye is van. A masszázs meghatározása az értelmező szótár szerint a következő: „A test felületi, különösen izmos részeinek rendszerint egészségügyi céllal történő, kézzel vagy különleges masszázsszerkezet segítségével végzett szakszerű nyomkodása, gyúrása; dögönyözés.” A masszázs részleges definíciója, támpontokat ad a „Hogyan történik a masszázs?” kérdés helyes megválaszolásához. Ezek a következők:

  • a kezünkkel
  • egy speciális géppel, különleges masszázsszerkezet segítségével

A masszázst „kézzel” végezheti egy erre szakosodott masszázsszalonban egy szakember vagy a kliens otthonában egy masszőr. Ezzel szemben a „gépi” masszázshoz masszázsfotel vagy -szék használata szükséges. A masszázsfotel vagy -szék elhelyezhető az Ön otthonában, a munkahelyén vagy egy bevásárlóközpontban.

A masszázs típusai

Mint azt már valószínűleg tudja, a masszázsnak több típusa létezik:

  • relaxációs masszázs;
  • terápiás masszázs;
  • karbantartó masszázs;
  • narancsbőr elleni masszázs;
  • sportmasszázs;
  • reflexstimulációs masszázs (reflexterápia);
  • arcmasszázs;
  • fejmasszázs;
  • karcsúsító masszázs.

Nézzük meg, milyen előnyökkel jár, és kinek milyen masszázsfajták alkalmasak. A relaxációs masszázs segít a szervezet általános közérzetének visszanyerésében és az idegrendszer kiegyensúlyozásában. A gyógymasszázs viszont akkor ajánlott, ha meg akarunk szabadulni a testünk különböző területein jelentkező fájdalmaktól.

A karbantartó masszázs, ahogy a neve is mutatja, segít nekünk a mentális és a fizikai egészségünk megőrzésében.

A narancsbőr elleni masszázs és a karcsúsító masszázs célja, hogy szebbé tegyen bennünket, és egyúttal eltávolítsa a zsírlerakódásokat.

A sportmasszázs, az arcmasszázs, a fejmasszázs és a reflexstimuláló masszázs a következő előnyökkel jár az szervezet számára.

  • a sportteljesítmény növelése (sportmasszázs);
  • a test helyreállítása hosszan tartó edzés után (sportmasszázs);
  • csökkenti a ráncokat (arcmasszázs);
  • rugalmasabbá teszi a bőrt (arcmasszázs);
  • csökkenti a fejfájást (fejmasszázs);
  • a vérkeringés serkentése (reflexstimulációs masszázs);

Masszázstechnikák (masszázseljárások)

A masszázs művészetének szakértői számtalan masszázsfajtát és -technikát uralnak mesteri módon. Ezek közül néhányat nemcsak a masszőrök, hanem a legújabb generációs masszázsfotelek is ismernek. A svéd, a Shiatsu és a Kenbiki a masszázsfotelben gyakran megtalálható technikák közé tartozik. A svédmasszázs technikája azon alapul, hogy lendületes mozdulatokkal gyúrják a testet, hogy serkentsék a vérkeringést a testben. A svédmasszázs a vérkeringés serkentésén túlmenően az érzelmi stressz csökkentéséhez is nagymértékben hozzájárul. A Shiatsu masszázs és a Kenbiki masszázs bizonyos értelemben rokonok. Miért? Mert a Kenbiki masszázs a Shiatsu masszázs egy formája. Ha többet szeretne megtudni a svédmasszázsról, a Kenbiki masszázsról és a Shiatsu masszázsról, akkor ajánljuk figyelmébe a masszázsfotelekben legelterjedtebb 3 masszázstechnika című cikket.

A masszázs előnyei

A masszázsnak, akár szakember által, akár otthon, egy masszázsfotel segítségével végezzük, számos előnye van. Ezek közül a legfontosabbakat választottuk ki, hogy bemutassuk Önnek.

Teljes ellazulás

Az egyre éberebb társadalomban egyre nagyobb az igény az otthoni vagy szalonban történő masszázsra. A teljes test ellazulása már néhány perces masszázs során megvalósítható, esetleg meditatív zenével, a természetből vett hangokkal fűszerezve. Ily módon a fizikai vagy szellemi megterhelés által felgyülemlett feszültség feloldódik, és helyét átveszi a kiegyensúlyozottság. A relaxációs masszázs a test jutalmazásának egy formája lehet, amelyet otthon egy masszázsszerkezet segítségével vagy egy erre szakosodott szalonban is elvégezhetünk. De a masszázs más fajtái is képesek biztosítani a testi és szellemi ellazulás előnyeit.

Szorongáskontroll

A szorongást gyakran túl későn ismerjük fel, amikor már beállt. Ráadásul társadalmunkban egyre több a depressziós epizód a mindannyiunkat érő napi stressz miatt. Egy relaxációs masszázs lehet az a fellélegzés, amire mindannyiunknak szüksége van, legalább néha-néha. A titok abban rejlik, hogy a masszázs egyik előnye, hogy csökkenti a kortizol szintjét a szervezetben. Ez a hormon ugyanis felelős a megtapasztalt szorongásért. Közvetlenül a masszázs után feldobja a hangulatunkat, és szerotonin és dopamin szabadul fel a szervezetben.

Megszünteti a gerincfájdalmat

Ha eddig még nem győztük meg arról, hogy miért jó ötlet kipróbálni a masszázsfoteleket, talán az a tény, hogy elmondjuk, hogy a masszázs segít enyhíteni a hátfájást, meggyőzi Önt, hogy kipróbálja. Azok, akik rendszeresen járnak gerincmasszázsra, arról számolnak be, hogy csökken az izommerevség és nagymértékben javul a mozgékonyság.

Erősíti az immunitást

Létezik néhány hatékony nyirokmasszázs-technika a szervezet méregtelenítésére, ami az immunitás javulásához vezethet. Általában, amikor stresszes időszakon megyünk keresztül, az emberek éppen azért kockáztatják a megbetegedést, mert az immunitás alacsony szinten van. A masszázs nagymértékben csökkentheti a stresszt, jótékony hatással van az egész testre, mivel javítja annak funkcióit, beleértve az endokrin funkciókat is.

Az alvási program javítása

Az álmatlanság mindennapos problémából régi emlékké válik a masszázs segítségével. Úgy tűnik, hogy a delta agyhullámok frekvenciája megnő, ami jobb alvási programot és több pihenőórát jelent.

Ezek a legfontosabb masszázsfajták és azok fő előnyei. Önnek csak fel kell fedeznie, hogy melyik illik Önhöz a legjobban.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Szeged bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu